Clinic Christofer Dahlgren

Christofer Dahlgren was terug in Nederland voor een weekendclinic bij Ylvie Fros op 25 en 26 januari.
We konden ons huiswerk laten zien – heldere reactie op de (zweep)hulpen in het werk aan de hand en aan de longe en rijdend meer balans en zelfdragend vermogen.
Ons nieuwe huiswerk heeft te maken met het ‘advanced longeing’ en een verbetering van de balans in het werk aan de hand. Ook gaan we de energie van de galop gebruiken voor het verzamelende werk. Galop verbetert verzameling
Een van de mooiste inzichten die ik mee naar huis heb genomen is dat als je paard iets teveel doet (bijvoorbeeld teveel buiging of te diep komen, dan niet iets anders te vragen, maar minder te vragen. Het klinkt te simpel voor woorden, maar als Jameson bijvoorbeeld te zwaar op de voorhand kwam, dan vroeg ik hem meer op zijn achterhand te lopen en zijn hoofd hoger te houden. Nu vraag ik Jameson om minder zwaar op zijn voorhand te lopen door een zweephulp of een ophouding. Deze hulpen hebben nu veel meer effect omdat de intentie klopt bij mijn vraag en andersom!!!
Omdat de clinic locatie redelijk dichtbij is ben ik te paard gegaan. Zo konden Jameson en ik deze nieuwe inzichten meteen in de praktijk brengen tijdens een heerlijke bosrit!