Centered Riding

grounding


Centered Riding kwam in mijn leven via een nichtje van mij die Centered Riding instructeur was en mij en nog wat andere nichten kwam lesgeven. Het bracht me zoveel balans in mijn rijden, maar ook in mijn leven dat ik besloot ermee door te gaan.
In mei 2008 heb ik mijn level 1 instructeursdiploma behaald bij Mitzi Summers. De belangrijkste reden om te gaan lesgeven volgens deze methode is omdat ik heb ondervonden dat Centered Riding een paardvriendelijke manier van rijden is. Centered Riding is gebaseerd op een aantal logische basisprincipes die de ruiter in staat stellen het paard bij het rijden aan te vullen in plaats van in de weg te zitten.

Boven alles heeft Centerd Riding mij geleerd te ‘gronden’ of te ‘aarden’, waardoor ik letterlijk steviger in mijn schoenen ben komen te staan.

Elke twee jaar neem ik deel aan de update clinics voor Centered Riding, ik heb aanvullende cursusdagen gevolgd bij Margreet Bouwman (Alona), waaronder een cursus Feldenkrais, heb deelgenomen aan clinics van Tom Nagel en Hanna Engstrom om mijn houding en zit te ontwikkelen en om mijn ’truckendoos’ te vullen voor mijn rijlessen en zal dit blijven doen.

screenshot 20230404 173153 whatsapp