Intrinzen Inspired trainen

Een paar jaar geleden kwam ik via social media in aanraking met Intrinzen. De foto’s en filmpjes straalden zoveel kracht en plezier uit dat ik meer wilde weten!

Zodra Project Proprius uitkwam werd ik lid van de online gemeenschap en mocht ik pionier zijn in het online coaching programma van Steinar.

De eerste jaren deed ik dit er zo’n beetje naast en kwam het mijn training in de Academische Rijkunst zeer ten goede. Er kwam een moment dat ik voor mezelf moest toegeven dat een en ander voor mij niet meer te verenigen was en in 2017 ging ik ‘All in’ en keek ik niet meer om!

Mijn paarden hebben in ons spel 100% autonomie en zeggen intussen allemaal vol overtuiging JA!!! als ik ze uitnodig voor een sessie, zowel vanaf de grond als rijdend.

Begin oktober 2019 kwam Steinar Sigurbjornsson – met Kathy Sierra de grondlegger van Intrinzen – naar Arnhem voor een clinic. Ik organiseerde deze samen met Selma Klein en Gwendolijn Schropp. September 2020 was hij er weer op uitnodiging van Selma en mij en kregen we volop bevestiging dat we op de juiste weg zitten!

Ik coach nu, met toestemming van Steinar, mensen die zich willen verdiepen in deze geweldige beweging. Het proces is persoonlijk en zal door iedere ruiter zelf mogen worden ingevuld. Intrinzen is een filosofie waarin jij en je paard zich kunen ontwikkelen tot handige, athletisch en zelfbewust samenwerkende wezens. Het vraagt een open blik en prikkelt je vermogen tot ‘omdenken’ eindeloos. Ik moedig je aan om eens een kijkje te nemen bij: https://www.pantherflow.com/

Autonomie is bij Intrinzen Inspired het sleutelwoord. Een klikker, een zak snoepjes en wat attributen (pool noodle, mat, pallet bijvoorbeeld) vervangen de zweep en sporen en ten alle tijden moet het paard de ruimte krijgen om ‘nee dank je’ te zeggen. Met deze voorwaarden zeggen paarden al snel genoeg JA GRAAG!!!