Body by Tom

Met Rechtrichten werken we aan het verminderen van de scheefheden van het paard, met Centered Riding aan de houding en zit van de ruiter.
Als je op beide gebieden een zetje mee wilt hebben, dan is bodywork een bijzonder goed idee!
Op 21 oktober kreeg ik een bodywork sessie bij Tom Nagel. Sindsdien weet ik hoe het voelt om helemaal recht te zijn, heerlijk! Ik heb nu zoals Karin Irland (Centered Riding instructeur) het noemt, een ‘body by Tom’.
Het kost me helemaal geen moeite meer om rechtop te zitten of te staan. Waar ik voorheen vaak mijn gewicht verplaatste van het ene naar het andere been als ik lang moest staan, sta ik nu ontspannen met beide benen op de grond. Wendingen nemen vanuit mijn centrum en ribbenkast is ineens geen enkel probleem meer.

Voor juni staat de volgende sessie gepland, ik ben benieuwd of ik dan nog ‘rechter’ kan worden dan nu. Je kunt je paard nog zo goed leren om je te dragen, zolang je zelf met je hoofd naar één kant geknikt en met een holle rug op je paard naar de manen of zelfs naar de grond zit te kijken, maak je het je paard onnodig moeilijk. Jezelf rechtrichten is zo belangrijk! En wel zo eerlijk tegenover je paard.