Franka heeft al vanaf jonge leeftijd last van jeuk, vanaf haar tweede jaar ben ik exceemdekens gaan gebruiken. In de winter verdwijnt de jeuk en in de loop van de zomer bouwt het zich op.
Na uitvoerig onderzoek op het internet, gesprekken met verschillende mensen en het lezen van verschillende boeken over het thema ben ik aan de slag gegaan met het aanpassen van de voeding.
Ik ben paardvriendelijke grassen gaan doorzaaien (Veldbeemdgras, Timothee, Roodzwenkgras) en wacht steeds tot het lang gegroeid is.
Franka, Teuntje en Jameson hebben een drainage kuur gehad (Franka en Jameson jeuk, Teuntje overgewicht) en daarna samen met Irma probiotica om de darmen weer gezond en optimaal functionerend te krijgen.
Ze krijgen nu allemaal onbewerkte granen naast hun hooi. Ze krijgen geen krachtvoer en als beloning bij het werk krijgen ze alleen kruidenbrokken zonder melasse. Ze hebben een kuurtje Bokashi gekregen met ‘moeder aarde’ om de spijsvertering te versterken en te reguleren en ik moet zeggen: al na twee weken staan ze te glimmen als spiegels en zijn ze super werklustig en speels.
Franka heeft nog steeds last van jeuk, dus ik ben benieuwd wanneer dat minder zal gaan worden.
Wordt vervolgd!