Tweede buitenrit Teuntje

Vandaag hebben we voor de tweede keer een buitenrit(je) met Teuntje gemaakt. Irma was weer mee als begeleiding, hoewel zij en Teuntje wat betreft lengte niet zo goed bij elkaar passen. In een pas van Irma kunnen er wel drie van Teuntje…Gelukkig hoeft het voor Irma allemaal niet zo nodig zonder Jameson en kan Teuntje haar op de heenweg prima bijhouden.

Na een heerlijk warme dag stak er aan het eind van de middag een stevige wind op en dat maakt alles héél spannend voor Teuntje. Ze is een paar keer flink geschrokken, maar ze bleef keurig bij me.

Door haar lengte (1.38m) kan ik er gemakkelijk afspringen als het spannend wordt, omdat ik er ook zo weer opzit als ze weer tot zichzelf is gekomen. Ze staat ook op een buitenrit braaf stil bij het opstijgen, wat natuurlijk wel een vereiste is!

Het verschil in lente tussen Teuntje en Irma is vooral op de terugweg merkbaar: dan wil Irma graag naar huis en neemt ze reuzenpassen!

Teuntje dribbelt er dan achteraan en wordt daar vreselijk gespannen van. Ze heeft dan geen tijd om alles rustig te bekijken en dan kan ze erg schrikken van een flapperend stuk lint. Gelukkig is alles heel goed gegaan, waardoor we weer een succes ervaring kunnen toevoegen aan ons overwinningen boekje!