Rechtrichten

Rechtrichten

De basis van rechtrichten komt voort uit de principes van de Akademische Rijkunst mooi samengevat door agustav Steinbrecht: “Rijd uw paard voorwaards en richt hem recht”. Het gaat uit van een rechtgericht paard met een dragende achterhand en ondertredend achterbeen, wat het paard in staat stelt om met ruiter in balans te lopen. Oefeningen als schouderbinnenwaards, travers en renvers versterken de (dragende) kracht van de achterbenen en vormen basisoefeningen van het rechtrichten.

Bij het rechtrichten begin je met werk aan de hand waarbij je het paard traint om sterk en soepel genoeg te worden om de ruiter op een verantwoorde manier te dragen.

In december 2010 heb ik de opleiding Instructeur Rechtrichten afgerond.
Ik volgde lessen bij Angela Remie (Avalons ruiterbegeleiding), Hannah Engstrom, masterclasses bij Marlous Eertink en Sonja Braafhart, ben regelmatig zowel praktijk- en theoriedeelenemer bij clinics van Bent Branderup als Christofer Dahlgren.

Voor een zo diep mogelijk begrip van biomechanica, hoefonderhoud en algemene gezondheid bezoek ik regelmatig lezingen en seminars over deze onderwerpen.

centered riding