Lezing Steffi vd Laarse

Gisteravond organiseerde Ylvie Fros een lezing van Steffi vd Laarse over kreupelheid vs scheefheid bij paarden.
Ze liet ons filmpjes zien van kreupele paarden en legde daarbij uit waaraan je kunt zien of de kreupelheid vanuit de voor- of achterbenen komt, vanuit welk been en een indicatie welk deel van het been waarschijnlijk is aangedaan. Ze heeft uitgelegd waar je op moet letten bij peesproblemen aangezien die vaak slecht onderkend worden, vooral aan de achterbenen.
Het werd me op deze avond weer extra duidelijk hoe belangrijk het is om je als instructeur bij te scholen over een onderwerp als kreupelheid, omdat er zoveel niet onderkende kreupelheid bestaat bij paarden.

De manier waarop Steffi werkt omschrijft ze zelf op deze manier: “In plaats van elkaar uit te sluiten kunnen reguliere en complementaire geneeswijze elkaar aanvullen. Ik spreek daarom liever van complementaire geneeswijzen dan alternatieve geneeswijzen. Waar de ene geneeswijze een oplossing biedt, schiet de andere soms juist tekort. Alleen iemand die goed opgeleid is op regulier én op complementair vlak kan de behandelingsmogelijkheden van de verschillende geneeswijzen op de juiste waarde schatten.”
Steffi is dierenarts, Humaan en Veterinair Acupuncturist, Chinese Veterinaire Kruiden Geneeskunde, Veterinair Chiropractor en geeft Cranio-Sacraal Therapie

Misschien de belangrijkste les van gisteravond: onregelmatigheid bestaat niet!