Eerste clinic Rechtrichten in Ierland!

In het weekend van 11 en 12 mei had ik de eer de eerste clinic Rechtrichten te mogen geven in Ierland!
Een super gemotiveerde club mensen en fijne paarden maakte het een bijzonder weekend.
foto (3)

De meeste praktijkdeelnemers en veel van de theoriedeelnemers hebben een Parelli achtergrond en willen met behulp van Rechtrichten hun training complementeren.
We begonnen zaterdagochtend met de theorie van het Rechtrichten, met uitleg van de verschillende scheefheden en de werking van het kaptoom en het hoe en waarom van de basisoefeningen. Daarna kwamen alle ruiters aan bod met werk aan de hand. Voor de meeste ruiters was dit de eerste dat ze hier les in kregen maar iedereen pakte het snel op. Na de Lunch gaf ik theorieles over het rijden, met de nadruk op houding en zit waarna we aan de tweede ronde lessen begonnen. Bijna alle ruiters gingen te paard om de theorie in praktijk te brengen en te integreren met het Rechtrichten.
Heel bijzonder om te zien dat hoewel de lessen niet makkelijk te volgen waren vanaf de kant door afwezigheid van een geluidssysteem de theoriedeelnemers toch bleven kijken! foto (1)

Op zondag zijn we verder gegaan met de theorie gericht op de basis oefeningen van de zijgangen (LVO, schouderbinnenwaards, travers en renvers) zowel onder het zadel als aan de hand. Daarna weer twee rondes lessen om het geleerde van de zaterdag nog eens door te nemen, de puntjes op de I te zetten en huiswerk mee te geven.
Het was een heerlijke ervaring om met zo’n gemotiveerde en geïnteresseerde groep mensen te werken, ik ben benieuwd naar ieders ervaringen als ik in augustus weer terugkom!foto (2)

  • Welkom op de website van Meerpaard. U kunt bij mij terecht voor het Rechtrichten van ruiter en paard en de Centered Riding methode. Het welzijn van paard en ruiter, veiligheid en plezier zijn de drie belangrijkste kenmerken van (paardrij)lessen bij MeerPaard.

  • Recent nieuws

  • Categorieën