Clinic Christofer Dahlgren

Op 8 en 9 februari mocht ik deelnemen aan de eerste clinic van Christofer Dahlgren in Nederland.
Het was een geweldig inspirerend weekend met veel nieuwe inzichten en leuke ontdekkingen. De sfeer was bijzonder gemoedelijk, mede door de ontspannen en prettige manier van lesgeven door Christofer.
Jameson was zijn eigen spetterende persoonlijkheid en deed enorm zijn best. Wat heerlijk was om te horen was dat Christofer benadrukte dat Jamie’s blije, open karakter maakt dat hij heel veel kan leren. Mooie, typerende quote van Christofer over Jamie: “I’m really a PRE stallion, I’m just big boned”.
Hij bevestigde mijn bevinding dat ik korte, positieve sessies met hem moet doen omdat hij snel zijn aandacht verliest en snel boos / klierig wordt als hij iets niet begrijpt.
Het zuiver zijn in de hulpen, waarbij het paard de hulp begrijpt en daarop reageerd en zich niet alleen de oefening herinnert maakt dat je in de oefening beter kunt corrigeren. In aanvulling op het werk aan de longe kwamen we op het combineren van rijden met het geven van zweephulpen.
Een voorbeeld hiervan is geïllustreerd in het volgende filmpje:
Travers op zweephulp

In april neem ik deel aan een clinic van Ben Hart om mijn Clicker Training vaardigheden te ontwikkelen: een positieve, vriendelijke manier van trainen!