De paarden

De paarden

Irma is op 11 juli op 27 jarige leeftijd overleden.  Ze is 13 jaar bij ons geweest en heeft met haar meewerkende en vriendelijke karakter heel wat ruiters vertrouwen gegeven in het rijden. We missen haar vreselijk, maar zijn blij haar te hebben mogen kennen.
Irma

Jameson

Jameson is een Tinker ruin uit 2000 en net zo lief als hij groot is. Hij heeft een lekker pittig karakter en wil altijd graag spelen. Hij stelt prijs op heldere communicatie vanuit verbinding en is een beetje eenkennig, maar altijd vriendelijk en in voor gezelligheid. Jameson heeft zijn autonomie gevonden in Intrinzen Inspired training en is een echte athleet geworden
Jameson

 

Teuntje

Teuntje is een Konik merrie van onduidelijke leeftijd (waarschijnlijk van voor 1995) en heeft voor zover wij weten haar eerste levensjaren in een wildpark gelopen. Ze is erg vriendelijk, intussen op haar manier bloedfanatiek in Intrinzenspel, maar daarbij ook hypergevoelig, zowel voor aanwijzingen als voor stemmingen

Teuntje

Franka

Franka is geboren in 2007 en een dame met pit. Ze leert snel en is erg onderzoekend. We hebben haar als veulen gekocht samen met haar moeder (Teuntje) en we zijn het eerste jaar al begonnen met de basistraining: voetjes geven, bekapt worden, stilstaan met borstelen, aan een halster lopen, oefenen met vliegendeken, longeren (kleine stukjes), etc.

Franka is de dochter van Teuntje en heeft naast Konik ook Amerikaans gangenpaarden bloed en is volgens de beginselen van de Academische Rijkunst gereden. Ze vind de Intrinzin oefeningen helemaal te gek, vooral de Panther Walk en crunches!
Franka