De paarden

De paarden

Irma is op 11 juli op 27 jarige leeftijd overleden.  Ze is 13 jaar bij ons geweest en heeft met haar meewerkende en vriendelijke karakter heel wat ruiters vertrouwen gegeven in het rijden. We missen haar vreselijk, maar zijn blij haar te hebben mogen kennen.
Irma

Jameson

Jameson is een 17-jarige Tinker ruin en net zo lief als hij groot is. Hij heeft een lekker pittig karakter en wil altijd graag werken. Hij stelt prijs op heldere communicatie en is een beetje eenkennig, maar altijd vriendelijk en in voor gezelligheid. Jameson wordt opgeleid in de Academische Rijkunst en we hebben veel plezier met experimenten in Intrinzin.
Jameson

 

Teuntje

Teuntje is een ongeveer 17-jaar oude Konik merrie en heeft voor zover wij weten haar eerste levensjaren in een wildpark gelopen. Ze is erg vriendelijk, zenuwachtig maar daarbij ook hypergevoelig, zowel voor aanwijzingen als voor stemmingen.

Teuntje wordt getraind volgens de principes van de Academische Rijkunst en doet haar eerste pasjes in Intrinzin.
Teuntje

Franka

Franka is nu 9 jaar oud en een dame met pit. Ze leert snel en is erg onderzoekend. We hebben haar als veulen gekocht samen met haar moeder (Teuntje) en we zijn het eerste jaar al begonnen met de basistraining: voetjes geven, bekapt worden, stilstaan met borstelen, aan een halster lopen, oefenen met vliegendeken, longeren (kleine stukjes), etc.

Franka is de dochter van Teuntje en heeft naast Konik ook Amerikaans gangenpaarden bloed en wordt volgens de beginselen van de Academische Rijkunst gereden. Ze vind de Intrinzin oefeningen helemaal te gek, vooral de Panther Walk!
Franka